Las Colinas Golf & Country Club op Leadingcourses.com


Vind Villa in Spanje leuk op

De regio

Door haar ligging in het zuiden van de Costa Blanca is de villa op Las Colinas Golf & Country Club, naast de meer dan bekende regio Alicante, vooral ook gericht op de provincie Murcia. De grootste binnenzee van Europa (de Mar Menor) en ook aan de Middellandse zee liggen op enkele kilometers afstand. Er zijn daardoor vele grotere en kleinere badplaatsen met alle denkbare voorzieningen zoals boulevards, jachthavens, restaurants, bars, winkels, scholen, ziekenhuizen, (water) sportcentra en golfbanen. De het zeewater van de Mar Menor bereikt in de zomer de Caribische temperatuur van 30 graden Celsius. Dat brengt met zich mee dat er tot ver in het laagseizoen gezwommen kan worden. Tussen de twee zeeën ligt La Manga strip, een dunne landstrook waar het toerisme voor de Spanjaarden 40 jaar geleden begonnen. Men noemt dit ook wel het Spaanse Miami. Op het strand van Collados Beach Club aan het einde van de strip is het uitstekend vertoeven.


Murcia heeft 14 beschermde natuurreservaten met grillige bergen, brede prachtige zandstranden, idyllische baaien, duinen en fiets- en wandelpaden. Rondom de Mar Menor ligt een veilige fietsroute en in de kleine zee liggen eilanden die per boot bezocht kunnen worden. Hier ligt ook het exclusieve “La Manga Club”, 3x uitgeroepen tot beste golfresort van Europa. Waar net zoals op Las Colinas Golf & Country Club in december de kwalificatie van de European Golf Tour zal worden gespeeld.

De recent grotendeels gerestaureerde historische havenstad Cartagena heeft de grootste natuurlijke haven van Spanje en ligt erg idyllisch tussen bergen en kastelen. Men vindt er onder andere een amphi theater, historische stadsmuren en een kathedraal uit de Romeinse tijd. De Cartagenen zijn erg trots op hun mooie stad en vieren er graag en vaak feest. Zoals in de laatste 2 weken van september, wanneer de stad stad 2 weken lang wordt omgetoverd tot de oude Romeinse stad Carthago en duizenden Carthagenen in prachtige Romeinse kleding elke avond in optochten door de stad trekken.

De kosmopolitische provincie hofdstad, Murcia, wordt het “Madrid van het Zuiden” genoemd en overtreft zelfs Cartagena in gezelligheid en drukte.

Las Colinas Golf & Country Club ligt in het zuiden van de provincie Alicante, dichtbij de provincie Murcia. Het is een optimale locatie omwille van de hoeveelheid en verscheidenheid van diensten in de steden rondom. Alles wat bezoekers of bewoners nodig hebt is binnen handbereik: scholen, ziekenhuizen, winkels, (grote) supermarkten, restaurants …

Culinaire regio

De regionale keuken is typisch mediterraan, met een grote verscheidenheid van ingrediënten, smaken en aroma’s.

Rijst is het basisingrediënt en speelt een leidende rol in een breed scala aan gerechten, vergezeld van vis en zeevruchten uit de Middellandse Zee, en groenten en fruit uit de plaatselijke boomgaarden. Peulvruchten, varkensvlees en wild zijn andere lokale delicatessen. Verschillende soorten vis zijn een uitstekende keuze tussen de middag, of ze worden gekookt in zout of gebakken (goed voor goudbrasem, zeebaars, harder), gebakken (witvis is het beste) en gezouten (tonijn, harder kuit en gemarineerde tonijn buik met tedere jonge tuinbonen ).

Natuurreservaten in de regio

De regio van Alicante en Murcia hebben ook een groot aantal beschermde gebieden, natuurreservaten en natuurparken die hen zeer aantrekkelijke natuurlijke toeristische bestemmingen te maken. Enkele van de meest markante natuurgebieden op het vlak van hun ecologisch belang zijn:

Salinas de Santa Pola:
Dit gebied ligt ten zuiden van Santa Pola (Alicante), aan de Middellandse Zee en zijn voor het bekijken van vogels van groot ecologisch en recreatieve belang: flamingo’s, marmereenden, bergeenden, en vele anderen. Er zijn observatoria en activiteiten georganiseerd zodat u de meeste van de natuurlijke kenmerken van Salinas de Santa Pola optimaal kunt ervaren.

El Hondo:
Is een moerasland van buitengewoon belang, niet alleen in Spanje maar ook in Europa. Veel verschillende soorten vogels kunnen worden gezien van de observatoria. El Hondo lagune, die slechts zes meter boven zeeniveau, is een ecologische niche en tot natuurreservaat verklaard, waar soorten zoals de purper reiger en de flamingo kan worden waargenomen

Isla de Tabarca:
Het eiland Tabarca is het enige onbewoonde eiland in de regio van Valencia en is een water reservaat. Het is bekend om zijn geweldige zeevruchten en vis. Omringd door kristalheldere wateren vol met natuurlijke rijkdommen. De stranden zijn bekroond met blauwe vlag van de EU.

Natural Calblanque:
Tussen La Manga Club en Cabo de Palos ligt aan de Middellandse zee het natuurgebied Calblanque. De natuur is hier onaangetast en zelfs in het hoogseizoen kan je hier alle rust vinden. Je kan hier wandelen, fietsen of per paard het gebied verkennen. Onderweg tref je bijzondere plantensoorten en vogels totdat je uitkomt aan de prachtige ongerepte zandstranden van de Middellandse zee. Deze zijn overigens ook met de auto bereikbaar. Calblanque. De natuur is hier onaangetast en zelfs in het hoogseizoen kan je hier alle rust vinden. Je kan hier wandelen, fietsen of per paard het gebied verkennen. Onderweg tref je bijzondere plantensoorten en vogels totdat je uitkomt aan de prachtige ongerepte zandstranden van de Middellandse zee. Deze zijn overigens ook met de auto bereikbaar.

Choose your languageHelaas geen weersvoorspelling beschikbaar